honewelsmall

Honeywell

Honeywell je dugogodišnji lider u inovaciji softverske i hardverske tehnologije sistema tehničke zaštite u cilju njihove integracije u upravljanje procesima za održivu budućnost.

Honeywell je osnovan pre više od jednog veka u Nju Džersiju, Sjedinjene Američke Države, od kada se posvetio izgradnji tradicije inovacije, pružanja vrhunskog kvaliteta usluge i proizvoda, unapređivanja poslovnih procesa, razvoja održive ekonomije širom sveta i tehnologija fokusiranih na kreiranje „povezanih kuća“ („connected homes“) i „povezanih zgrada“ („connected buildings“). Danas je vodeći svetski proizvođač bezbednosnih i automatizacionih rešenja, od protivprovalnih, protivpožarnih i sistema automatizacije kuća, do najsavremenijih IP video nadzora i kontrole pristupa.

Honeywell je od kraja 19. veka do danas svojim inovacijama oblikovao budućnost. U okviru oblasti poslovanja DBS-a, značajno je pomenuti da je 1985. godine u Honeywell-u došlo do izuma uređaja nazvanog „damper flapper“ koji je bio preteča modernih termostata i postavio kamen temeljac za razvoj značajnog broja prvih uređaja u okviru sistema za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju vazduha (heating, centilation and air conditioning – HVAC), kao i sistema protipožarne zaštite i video nadzora.

S obzirom na usluge i delatnost DBS-a iz portfolia kompanije Honeywell izdvajamo Tehnologije za poslovne prostore i industriju i Rešenja za bezbednost i produktivnost.

Esser by Honeywell

U okviru Tehnologija za poslovne prostore i industriju se posebno izdavaja ESSER by Honeywell. Naime, ESSER je osnovan 1973. godine u Nemačkoj i pre nego što je 2005. godine postao deo Honeywell grupe, razvio je prvi panel protivpožarnog alarma sa mikroprocesorom, fleksibilne sisteme detekcije požara i uljeza, kao i O²T detektor sa sposobnošću diferencijacije između čestica dima i drugih izvora pretnji, poput pare. Kao član Honeywell grupe, ESSER je svoj portfolio usluga i proizvoda obogatio glasovnim alarmima, FlexES rešenjima koja su postavila nove standarde u tehnologiji detekcije požara i EN54-16 sertifikacijom. S obzirom na inovativni portfolio rešenja za detekciju požara i glasovnih evakuacionih sistema, ESSER se smatra i jednim od vodećih imena za bezbednost industrijskih i proizvodnih prostora.

Iz palete ESSER proizvoda izdvajamo:
⦁ ESSER by Honeywell protivpožarni sistemi koji se mogu konfigurisati prema specifičnim potrebama korisnika i proširivati shodno njihovim novim potrebama. Odlikuje ih pouzdan i stabilan rad, kompatibilnost i sofisticirani dizajn. Takođe, ESSER protivožarni sistemi su jednostavni za upotrebu od strane krajnjih korisnika.
⦁ ESSER by Honeywell glasovni alarmni sistemi omogućavaju različitih rešenja za obraćanje javnosti, pozadinsku muziku, alarm i evakuaciju. Ovi sistemi su zasnovani na modularnoj strukturi i zahvaljujući VARIODYN® D1, ESSER postavlja trendove u oblasti glasovnih alarma u raznim oblastima njihove primene, od jedinica digitalne komunikacije i pojačala snage do kompletnih kompaktnih sistema.
⦁ ESSER nudi i softverska rešenja, odnosno integracijski softver za upravljanje sistemima – WINMAG plus V5 i WINMAG plus V6.

U okviru Honeywell ponude namenjene za privatnu tehničku zaštu (Honeywell suite of Commercial Security) se nalaze rešenja za video nadzor, protivprovalne sisteme i kontrolu pristupa. Analitičke funkcije se smatraju revolucionarnim u postizanju većeg stepena bezbednosti i integraciji navedenih rešenja u jedinstven sistem upravljanja te se više ne govori samo o proaktivnoj već i o prediktivnoj bezbednosti.

Honeywell nudi softverske usluge za kontrolu pristupa i video nadzor kojima se osigurava dostupnost novih softverskih rešenja i, posledično, štiti investicija i smanjuju troškovi korisnika.

Jedna od osnovnih delatnosti Honeywell-a je kreiranje integrisanih bezbednosnih rešenja i njihova primena. Honeywell je orijentisan na zadovoljenje specifičnih potreba korisnika i njihovog poslovanja, od jednostavnih i elegantnih interfejsa, lakih za upotrebu, do jedinstvene platforme za upravljanje sistemom za video nadzor, kontrolu pristupa i detekciju upada u štićeni prostor.

CentraLine by Honeywell

Partnerski brend Honeywell-a koji više od jedne decenije kreira Building Management System (BMS) za komercijalne, javne i objekte različite namene širom Evrope. S obzirom da je BMS noviji dodatak portfoliju DBS-a, prepoznali smo priliku da našim klijentima ponudimo kvalitetna i inovativna rešenja, orijentisana na održivi razvoj.

CentraLine je nastao iz Nemačko brenda po imenu Zentra, koji je 1930. godine mešajućim ventilom za sisteme centralnog grejanja doneo značajan pomak. Deo Honeywell-a postaje 1984. godine kao Centra, sa sedištem u blizini Štugarta, a osnivanjem partnerskog brenda za EMEA region (Evropa, Srednji istok, Afrika – Europe, Middle-East, Africa) 2004. godine je rođen CentraLine. Danas posluje sa preko 600 partnera u više od 40 zemalja, čiji direktni feedback omogućava konstantno poboljšavanje i adaptiranje na zahteve tržišta.

Ključna sposobnost CentraLine-a je integrisano upravljanje zgradama zasnovano na Honeywell tehnologiji, poput Niagara framework-a. CentraLine rešenja omogućavaju istinsko integrisano upravljanje zgradama, od kontrole HVAC sistema, osvetljenja i zasene, protivpožarnih alarma, video nadzora, liftova i dr. sve do kompletnih rešenja upravljanja energijom.

DBS je prepoznao kvalitet, inovatinost, sveobuhvatnost, dugogodišnje rezultate i usmerenost ka održivom razvoju i energetskoj efikasnosti kao glavne prednosti Honeywell-ove ponude. Stoga smo ponosni na ostvareno partnerstvo sa svetskim liderom u oblasti automatskog programskog upravljanja.

Kada pomislite na Honeywell Srbija, pomislili ste na DBS!