Milestone obezbeđuje proverena, merljiva i napredna softverska bezbednosna rešenja koja omogućavaju dalju integraciju video nadzora i njegovu efikasnu i efektivnu primenu u različitim oblastima – obrazovanje, javni saobraćaj, trgovina, sigurni gradovi („safe cities“), transport, ali i za poslove Savezne vlade Sjedinjenih država.

Osnovana je 1998. godine u Kopenhagenu, Danska, a 2014. godine postaje samostalna kompanija, prisutna u više desetina zemalja u okviru Canon grupacije.

U okviru Milestone ponude bismo izdvojili:
⦁ Milestone Video management software (VMS) – Osnovna ideja je da je za praćenje dešavanja i detektovanje rizičnih ponašanja potrebno „dobro oko“ te Milestone nudi VMS rešenja „koja daju smisao onome što kamera može da vidi“. Milestone VMS rešenja se razvijaju u pravcu detektovanja bezbednosnih rizika i identifikovanja mogućnosti povećanja stepena bezbednosti, unapređivanja i zadovoljstva korisnika i smanjivanja troškova. U ponudi je 5 verzija Milestone XProtect® VMS-a, svaka dizajnirana da zadovolji različite potrebe. Otvorena arhitektura XProtect platforme podržava upravnjanje integrisanim sistemom u čijem se sastavu može naći mrežna infrastruktura, video analitika, kontrola pristupa, server i skladištenje podataka, enkoderi, kamere, brojanje ljudi u štićenom prostoru i senzori. Dodatno, omogućeno je da korisnik platformi pristupi putem klijentske stanice, ličnog računara i pametnog telefona putem lokalne i/ili Internet mreže i da upravlja svakodnevnim radnjama i integrisanim operacijama putem Xprotect Smart Client interfejsa i interaktivne mape.
⦁ Mada je Milestone usmeren na arhitekturu otvorene platforme i razvijanje softverskih rešenja, u ponudi nema mnogo hardverskih rešenja. Ipak, Milestone Husky IVO™ je serverska mašina koju je potrebno pomenuti jer kod korisnika stiže sa instaliranom XProtect platformom i spremom za upotrebu već nakon unosa broja licence. Hardverska komponenta se primarno razlikuje u brzini protoka, broja kanala i veličine memorije, po čemu je i klasifikovana u 6 serija.
⦁ Milestone Care™ je program koji nudi potpuno održavanje i podršku softveru, bilo da vam je potrebno osnovno periodično ažuriranje softvera ili i 24/7 pristupi Milestone podršci.

Članovi DBS tima poseduju sertifikate za:
⦁ projektovanje složenog Milestone IP video nadzora;
⦁ ugradnju i konfiguraciju srednje složenog XProtect Advanced VMS rešenja sa 100 do 500 kamera, jednim upravljačkim serverom i karakteristike poput Milestone Interconnect veze sa udaljenim mestom;
⦁ ugradnju i konfiguraciju složenog XProtect Advanced VMS rešenja sa 100 do 10.000 kamera.

Smatramo da je za Milestone Srbija odlično tržište jer se sve više poverenja ukazuje softverskim rešenjima u oblasti tehničkog obezbeđenja. Spremni smo da bezbednost naših klijenata poverimo Milestone rešenjima zbog njihove dugogodišnje tradicije uspeha, kvaliteta i inovacije. Iz Milestone-a teže da preveniraju, štite i dokažu slučajeve štetnih događaja („Prevent. Protect. Prove.“), a mi ćemo vam pomoći da i vi to uradite u vašoj organizaciji.