DBS D.O.O. BEOGRAD VRLO OZBILJNO SHVATA SVOJU ODGOVORNOST U POGLEDU ZAŠTITE PODATAKA O LIČNOSTI.

DBS d.o.o. Beograd obavezuje se da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam najbolje moguće iskustvo korišćenja naše web stranice. Kako biste što kvalitetnije iskoristili vreme provedeno na našim stranicama, potrebne su nam određene lične informacije o Vama, koje će nam pomoći da Vam pomognemo i prilagodimo sadržaj Vašem ukusu i željama.

Molimo, pročitajte ovu izjavu kako biste razumeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podacima. Ova izjava se može menjati, pa preporučujemo da je povremeno proverite.

Ova politika zaštite privatnosti opisuje načine na koje DBS koristi lične podatke posetilaca. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike zaštite privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika zaštite privatnosti promeni, izmenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom našeg sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmenama Politike.

Izjava o Privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Websajt možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Odlučite li iskoristiti neku od usluga koje nudimo (Upit – Pitanje, Komentar, Iskustvo), nužno je da nam ostavite lične podatke, kako bismo bili u mogućnosti da vam obezbedimo traženo. Tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali vaš zahtev (Kada se postavlja pitanje, potreban nam je kontakt za povratnu informaciju).


PRIKUPLJANJE INFORMACIJA – NAČIN I RAZLOG

Websajt traži Vaše lične podatke samo ako želite koristite neku od naših usluga i samovoljno popunite forme na našem websajtu.

Posetite li websajt, naš web provider automatski beleži podatke koju uključuju IP adresu Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete, adresu web stranice s koje ste došli, te sve informacije o stranicama koje posetite na našoj web lokaciji o čemu ste bili obavešteni na svim stranicama websajta.

Ove podatke koristimo za statističke analize o korišćenju naših stranica, s ciljem da poboljšamo kvalitet usluge.

Napomena: naš web provider ne beleži vašu e-mail adresu ili bilo koje druge podatke, koji bi se mogli iskoristiti za Vašu ličnu identifikaciju. Možete se isključiti iz beleženja ovih podataka ako ispravno podesite vaš web pretraživač.


PODACI KOJE SKUPLJAMO SU SLEDEĆI:

  • Domen i IP adresa;

  • Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem sajtu;

  • Vreme pristupa i dužinu posete;

  • Strane koje posećujete.

U kojim slučajevima beležimo vaše privatne podatke:

  • Postavljanje pitanja: Kontakt podaci i pitanja se čuvaju i internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše. Podaci: Ime i prezime, email – na koji vam dostavljamo odgovor;

  • Ostavljanje komentara: Podaci: Ime/nickname, email adresa, IP adresa;

  • Ostavljanje izjava: Iskustva i podatke prilikom unosa istih beležimo interno na serveru i tu se čuvaju u bazi dok se ne zatraži brisanje. Na serveru hostinga kao backup će ostati maksimalno godinu dana. Podaci: Ime, email, iskustvo.


KORIŠĆENJE PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Vaše lične informacije se koriste da bismo Vam mogli dostaviti odgovor u što kraćem vremenskom periodu.


BEZBEDNOST PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Websajt neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani, ukoliko to nije nužno za pružanje usluge.

Websajt posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Sa našeg sajta linkovi mogu voditi na druge web sajtove. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim web sajtovima.


ZAKON O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI (ZZPL)

ŠTA JE ZZPL?

U Srbiji je tokom 2019. godine započela primena ZZPL koji je prilagođen zahtevima Opšte uredbe o zaštiti podataka GDPR. Njegov cilj je obezbeđivanje zaštite osnovnih prava i sloboda fizičkih lica, sa posebnim fokusom na njihovo pravo na zaštitu podataka o ličnosti (član 2., stav 1.)

„Ovim zakonom uređuje se pravo na zaštitu fizičkih lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti i slobodni protok takvih podataka, načela obrade, prava lica na koje se podaci odnose, obaveze rukovalaca i obrađivača podataka o ličnosti, kodeks postupanja, prenos podataka o ličnosti u druge države i međunarodne organizacije, nadzor nad sprovođenjem ovog zakona, pravna sredstva, odgovornost i kazne u slučaju povrede prava fizičkih lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti, kao i posebni slučajevi obrade“ (član 1., stav 1.).

ZZPL određuje podatke o ličnosti kao „svaki podatak koji se odnosi na fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv, neposredno ili posredno, posebno na osnovu oznake identiteta, kao što je ime i identifikacioni broj, podataka o lokaciji, identifikatora u elektronskim komunikacionim mrežama ili jednog, odnosno više obeležja njegovog fizičkog, fiziološkog, genetskog, mentalnog, ekonomskog, kulturnog i društvenog identiteta“ (član 4., stav 1.)

Na sledećem linku možete naći ZZPL – Zakon o zaštiti podataka o licnosti: http://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/eli/rep/sgrs/skupstina/zakon/2018/87/13/reg 


ČUVANJE PODATAKA O LIČNOSTI

Podatke o ličnosti prikupljamo i čuvamo u našoj ličnoj bazi podataka koja se nalazi na internom serveru i u okviru email liste (interna baza podataka).


KOLIKO DUGO ČUVAMO PODATKE?

Ostavljanje upita – pitanja/iskustava na sajtu čuvamo na lokalnom serveru. Bazu korisnika čuvamo u trajanju od 1 godine, nakon čega se prebacuje u bazu starih korisnika. Kada se zatraži brišemo zapis o osobi.


POLITIKA KOLAČIĆA

Korišćenjem našeg websajta saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju websajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži. Usled nedavnih promena u zakonu, svi websajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Molimo vas da nam se obratite ukoliko imate dodatne informacije o ovoj politici na mail:  office@dbs.rs.


VAŠ PRISTANAK

Time što nastavljate da koristite naš websajt slažete se sa tim da možemo da postavimo kolačiće na vaš računar kako bismo analizirali način na koji koristite naš websajt. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku kolačića kako biste saznali detaljne informacije o podacima koje prikupljamo kada koristite ovaj sajt.


ŠTA JE KOLAČIĆ (cookie)?

Kolačići su male datoteke koje se postavljaju na vaš računar preko websajtova koje posetite ili određenih poruka e-pošte koje otvorite. Njihova upotreba je široko rasprostranjena kako bi websajtovi mogli pravilno da funkcionišu i kako bi njihovi vlasnici mogli da dobiju poslovne i marketinške informacije.

Kolačići koje koristimo na websajtu pomažu nam da vam obezbedimo bolje iskustvo na mreži, pamte vaše parametre i pomažu nam da poboljšamo sajt. Time što pristupate našim websajtovima slažete se da se ova politika kolačića primenjuje kad god pristupite websajtu, nezavisno od uređaja koji koristite.


KOJE LIČNE INFORMACIJE PRIKUPLJAJU KOLAČIĆI?

Kolačić sadrži tekstualni niz koji sadrži informacije o pregledaču. Za rad nije neophodno da kolačić prepozna odakle ste, on samo treba da zapamti vaš pregledač.


DA LI MOGU DA POVUČEM SVOJ PRISTANAK?

Nakon što ste nam dali pristanak u pogledu korišćenja kolačića, na vašem računaru ili uređaju biće sačuvan kolačić koji ovo podešavanje pamti za naredni put. Ovo prestaje da važi nakon određenog vremena (u svakom slučaju u periodu od 13 meseci). Ukoliko u bilo kojem trenutku želite da povučete svoj pristanak, biće potrebno da izbrišete kolačiće preko podešavanja u internet pregledaču.


KAKO MOGU DA ISKLJUČIM KOLAČIĆE?

Internet pregledači vam omogućavaju da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima. U vašem internet pregledaču data podešavanja se najčešće nalaze u meniju „Opcije” (Options) ili „Parametri” (Preferences).


KADA KORISTIMO KOLAČIĆE?

Kolačići se koriste za prikupljanje statističkih podataka o tome kako korisnici upotrebljavaju naš sajt.


GOOGLE ANALITIKA

Ova web stranica koristi Google Analytics za analizu korišćenja web stranice. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisnika i posetilaca ili podataka u anonimnom obliku. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi web stranice (uključujući IP adresu) prenose se Google-u. Informacije se zatim koriste za procenu korišćenja web stranice posetioca i za prikupljanje statističkih izveštaja o aktivnostima na websajtu.

Google-ova pravila o privatnosti dostupna su na adresi: https://www.google.com/policies/privacy/ 

Ukoliko želite da budete isključeni iz Google analitike, možete da preuzmete i instalirate dodatni program za svoj mrežni pregledač. Za dodatne informacije, kliknite ovde.


IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Informacije na ovoj stranici su isključivo informativne prirode. Iako je sadržaj websajta ažuriran i tačan, ne dajemo izjave ili garante o potpunosti, tačnosti i pouzdanosti sadržaja na web stranici koji se odnose na informacije, proizvode, usluge, grafiku. Bilo kakvo oslanjanje na informacije na web stranici je strogo na vlastiti rizik.

Websajt ne snosi odgovornost za bilo kakav gubitak ili nezadovoljstvo, koji mogu nastati kao rezultat nečega što je pročitano na našoj stranici ili se moglo iz sadržaja našeg sajta zaključiti.

Putem ove web stranice možete se povezati na druge web stranice koje nisu pod kontrolom DBS sajta. Mi nemamo kontrolu nad prirodom, sadržajem, tačnošću i dostupnošću tih lokacija. Postojanje takvih veza (“linkova”) ne znači nužno i saglasnost sa sadržajem ili mišljenjima izraženim unutar njih.


VESTI

Sadržaj iz VESTI sekcije može biti inspirisan sadržajima sa weba koji nisu u našoj nadležnosti, te iste predstavljaju samo naš savet i mišljenje koje ostavljamo posetiocu na proceni da li će ih primenjivati.

Unutar svojih mogućnosti ulažemo svaki napor u održavanju ove stranice. Međutim, websajt neće biti odgovoran za nedostupnost web sadržaja zbog tehničkih problema izvan naše kontrole.


PROMENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Sve promene izjave o privatnosti će biti zabeležene ovde, tako da posetioci naših stranica uvek znaju koje informacije prikupljamo i kako ih koristimo.


KONTAKT

Tošin bunar 274v, Novi Beograd

Telefon: +381112086106

E-mail:  office@dbs.rs